MÉRETEZÉSI MÓDSZEREK:

- Alaprajzról

Az esetben a rajzon szereplő NÉVLEGES NYÍLÁSMÉRET PONTOS KIALAKÍTÁSA szükséges (egyszerű képlettel: 120 * 150 cm = 120 *150 cm), melyből a beépítéshez szükséges illesztési hézagokat és a párkányfogadót minden esetben levonjuk a gyártási méret kialakításához. Ezt a méretezési módszert a következő esetben használhatjuk:

-         Sürgős megrendelés

-         Pontos építőipari előkészítő

-         Vevői felelősségvállalás a méretpontosságot illetően.

- Helyszíni felmérés:

Cégünk a beépítéssel megrendelt nyílászárók felmérését felelősségvállalással elvégzi, melyhez a következő feltételek mindegyike szükséges:

-         Méretvételi hely végleges, beépítés előtti állapota (a felmérés és a beépítés között további nyílásméretet érintő munka nem történhet.

-         Métervonal dokumentálható (fotózható) elhelyezése a nyílászárók mellett

-         Hozzáférhető és egyértelműen látható felületeket tudunk felelősséggel felmérni

-         Vevői, vagy a vevő megbízottja általi döntés szükséges a rajzokról többnyire hiányzó nyitásirányok meghatározásához, amihez mi csak tanáccsal segíthetünk.

Régi nyílászárók felmérése:

Meglévő nyílászárók cseréjéhez néhány esetben csak tapasztalati úton tudunk mérni. Ez okozhat időnként méretpontatlanságot, amit helyszíni falvéséssel díjmentesen, toldózással, vagy újragyártással pedig díjazás ellenében tudunk korrigálni. Ez kiküszöbölni a következő módon lehet:

-         A felméréshez való teljes hozzáférés biztosítása, ami azt is jelenti, hogy a nyílászáró burkolatát meg kell bontani, vagy fúrni, ami maradandó károsodást okozhat az adott szerkezetben

-         A felméréskor a vevő feladata előre közölni azt, ha esetleg nem megfelelő számára a tokroncsolásos bontás (pl: szüksége van a régi nyílászáróra), mivel ekkor a mérési és a bontási módszer is változik. Tudni kell, hogy ha a nyílászárót nem sérthetjük meg, akkor a fal fog nagyobb mértékben sérülni!