- Nyílások kialakítása

-         Szükséges a névleges méretek tartása minden nyílászárónál a kész épület esztétikája miatt is

-         A falazás és áthidalózás eltérítése a vízszinttől és a függőleges iránytól a nyílászáró beépítését nehezíti, vagy lehetetlenné teszi.

-         A Porotherm, vagy hasonló nútféderes tégla kiálló oldalán a „féder” oldalon az normális kialakítás az, ha a féderek a nyílásméretbe belelógnak és azok simára le vannak vágva (nem ütve!!).

-         A parapetmagasság végleges beállítása hőszigetelő téglaépítés esetén ideális esetben vágott saját anyagú téglával történik, a nyílászárók beépítése előtt!

- Eltolt áthidalós nyílások kialakítása (vakolható tokos redőnyhöz)

-         Porotherm áthidalók esetén a belső áthidalót a névleges méretre, a két külső áthidalót ennél magasabbra kell elhelyezni.

-         Monolit áthidalók zsaluzásakor általánosan alkalmazható méret ~15 cm eltolás felfelé és ~24 cm eltolás befelé szigetelés előtt!!

-         Kész eltolás mérete általánosan: Külső kész vakolatsíktól befelé 215 mm, névleges ablakszinttől felfelé 120 mm. Ez a ROMA vakolható redőnyök elhelyezéséhez szükséges méret 240 cm nyílászáró magasságig, valamint ablakméreteknél függőlegesen működő rovarháló fogadási lehetőséggel

-         Ettől eltérő rendszerek eltérő eltolást igényelhetnek.

- Aljzat kialakítás

-         Padlószintig érő nyílászárók esetén fontos a hőhídmentes kialakítás. Ehhez Cégünk aljzatépítő profilokat biztosít, vagyis a szerelőbetonig kihagyott nyílás és az alsó vízzárás elegendő a stabil, jó minőségű nyílászáró beépítéséhez.

- Előzetes belső vakolás

-         A nyílászárók beépítése előtt a vakolást körben csak a káváig lehet elvégezni

-         A káva kialakítása a nyílászárók beépítése után lehetséges.

-         A kávát a beépítés előtt vakolni tilos!

- Munkaterület biztosítása

-         A beépítést szilárd, járható talajról tudjuk megkezdeni.

-          A nyílásoknak megközelíthetőnek és zsalutól, áthidaló-rögzítőtől megtisztítottnak kell lennie

-         Egynapos munkánál az épületben való munkához szabad, akadálymentes mozgásra van szükségünk. Értendő itt elsősorban a szakiparok (fűtésszerelés, villanyszerelés, víz-gázszerelés, stb) megfelelő időzítése.

-         Több ütemes munkánál az adott ütemhez szükséges hely biztosítását kérjük a folyamatos munka miatt