Termék adatok

  • Tok alapanyaga: Alumínium lemez gyári porfestéssel
  • Tokvég/csapágy: Öntött alumínium tokvég, görgős csapágyazással
  • Lefutósínek és rezgéscsillapítás:Extrudált ALU vezetősín, szőrkefés zajcsillapítással
  • Működtetés:Kézi gurtnis működtetés, motoros működtetés

Egy családi ház építésekor fennáll a lehetősége annak, hogy az ablakokkal együtt szállított redőnyök úgy legyenek a nyílászárókra felépítve, hogy azok a külső, függőleges homlokzati síkon belül építve nem lesznek láthatók, mert el lehet vakolni és színezni. Ilyenkor csak egy alsó szerelőfedél látható, valamint a redőnyök vezetősínjei. Előkészületként ilyenkor az oldalsó toktoldó mellett célszerű egy áthidaló eltolással felemelni a redőnytokot, hogy a felhúzott redőny esetén az ablak teljes felületén beengedje a fényt.

kombi redőnyt az alap vakolható redőnytől az különbözteti meg, hogy dupla sínben a redőny mögött egy a tokból lehúzható szúnyoghálót is tartalmaz. Így az árnyékolás mellett gondoskodhatunk a rovarok kizárásáról is. Alumínium lamellás redőnyeinket a fehér mellett sokféle színben is kínáljuk, melyben a legtöbbször előforduló ablakszínekhez is tudunk színazonos rendszereket adni. Az Antracit, aranytölgy és dió színek készülhetnek RAL porfestett, vagy fóliázott tokkal és sínekkel. Az általánosan szerelt extrudált alumínium tok ilyenkor egy vakolattartó éllel és egy alul nyíló szerelőfedéllel készül. Az ablakok oldalsó redőny-előkészítésének elmaradása esetén a motoros működtetéssel a kényelmesen és problémamentesen tudunk redőnyöket beépíteni.

A vakolható tokos redőny típusát azért IS célszerű az építési folyamat elején kiválasztani, mert a megfelelő "fészek" magasságának kialakítása mellett az ablak beépítési síkja is pontosan a szigetelés vastagsága és a redőnytok által igényelt méret lesz, hogy valóban a síkba férjen a vakolható redőny tok