Várjuk hívását!   -   (+36) 96 618-748

Fontosabb kérdés hogy hol vásároljon ajtót, ablakot, mint hogy milyen típust vegyen! Ön elhiszi ezt az állítást? Elmondom mi az oka! (és ígérem, őszinteségbogyót is vettem be...)

A mai nyílászáró piacon számtalan ablakgyártó, ajtógyártó és nyílászáró kereskedő kínálja termékeit. Ezek a termékek természetesen közel sem egyformák, óriási minőségi különbségek vannak közöttük. Mivel magyarországon a focihoz és az autóhoz mindenki ért, így autómárka-hasonlatokkal szemléltetve (mert a focit annyira utálom, hogy a meccsen háttal ülnék a pályának :-)) megtalálható a miautónk-Suzuki, malacorrú-Passat, Opel Astra, hármas-ötös-hetes-BMW, négykarikás A2-A8 és piros-Mercedes egyaránt. A műanyag és fa ablakokra is alkalmazható ez, esetleg a multikerekben polcokról levett ajtók kicsit görcsösek, mint Zaporozsec járása a tajgában, de amúgy elmegy az is...

Ezekből ki-ki igényeinek és pénztárcájának megfelelően választhat, szerencsés esetben a két tényező hasonló terméket enged választani. Összességében a szakkereskedésekben vásárolt (és megkapott) nyílászárók egyetlen közös tulajdonsága, hogy LÉTEZNEK

VISZONT! Az Isten mentse meg a gyanútlan vásárlót attól, hogy magát a szakkereskedést úgy sikerüljön kiválasztani, hogy az végül szállítás előtt-helyett-után felszívódik, mint szőlőgyökérben a trágya... Ilyenkor egy másik jellemzője lesz a (többnyire legolcsóbban vásárolt) ablaknak: NINCS ABLAK! Győrben az elmúlt évtizedben kisebb-nagyobb károkozások mellett tucatnyi ablakos és ajtós vállalkozás fejezte be működését. Közös bennük, hogy mindegyikre ráfizettek jó néhányan. Ha Ön nem szeretne "károsulni", érdemes végiggondolni a következőket.

HOGYAN válasszon a lehetőségek közül?

Célszerű minden esetben eleve gyanúsnak tekinteni a csodálatosan legalacsonyabb árajánlatot, mert csodák nincsenek, senkinek nincs bal zsebében a bölcsek köve és amúgy sem a gólya hozza a télapót...

A referencia sem minden esetben 100 %-ban biztos, mert volt olyan konkurens vállalkozás, aki a fél várost ablakozta be reklámtáblákkal spékelve. Néhány éve csak mosolygott azon egy őket választó ajánlatkérőm, amikor érveire - miszerint milyen régi cég, nagy cég- azt találtam válaszolni, hogy a mamutok már kihaltak, az öregek pedig nagyobb arányban szoktak elhalálozni (béke poraira) Mindenesetre ha valakinek semmilyen saját és valódi referenciája nincs, annak munkáját legalábbis bátor dolog megrendelni.

Nem egyszerű a választás, hiszen minden cigány a saját lovát dicséri. Ezt leginkább a kisebb választékkal rendelkező gyártóknál lehet tapasztalni. Az összes ablakprofil közül mindig az a legjobb a világon, ami éppen a sajátja. Egy független kereskedő sem attól tud jó lenni, hogy megboldogult Alfonzó módjára mindig kihúz egy újabb profilt a kalapból "VAN MÁÁÁSIK!" felkiáltással, hanem inkább attól, hogy beszállítóit úgy válogatja meg, hogy ár-érték arányban a legjobbat tudja kínálni! Tehát a szatócsbolt és a csak-ez-van között érdemes félúton keresgélni.

Valódi szakmai segítség. A hozzáértés többnyire jelzi, hogy a vállalkozó és csapata komolyan veszi, amit csinál. Persze, lehet betanult értékesítési problémakezelési úthenger-sémákkal lebirkózni a vevőt (ha most megrendeli, kap még X százalék kedvezményt), az sem biztos, hogy ilyenkor rosszul dönt, esetleg csak kellő körültekintéssel dönthetne jobban is... Mindazonáltal egy szakmai színvonalra adó ablakos, ajtós tud és akar segíteni a nyílások kialakításában, problémás csomópontoknál a szigetelésben, nyitásmódok és nyitásirányok választékában, az üveg kiválasztásában, a szükséges de nem felesleges kiegészítők (párkány, árnyékoló, toktoldó) javaslatában. Ezek az agresszív értékesítést folytató ablakos ajánlatában nem szerepelnek, mert attól elromlana a legjobbik jó ára. Cserében Önnek egy későbbi redőnyszerelésnél két választása van: Vagy motoros redőnyt vesz nem kevés felárért (egyébként kényelmes), vagy egy kókler redőnyös szitává furkálja az ablakának acélmerevítőjét és amúgy sem fog rendesen elférni a redőnygurtni

Hirtelen földből kibújt, nagy bemutatótermet bérlő vállalkozásokkal szemben működésünk alatt ajánlatok garmadát buktuk-bukjuk el. Volt olyan érdeklődő, aki a nálunk fellelhető nyolc-tiz bemutató ajtó láttán azzal a testrészével előre távozott, amelyiket maga mögött tartott bejövetelekor, mert amazoknál háromszor ennyi minta van... (215 oldalas Porta Doors katalógusunkban több, mint 40 ajtócsalád összesen ezres nagyságrendű választéka szerepel. Én kérek elnézést, hogy nincs mindegyik bemutatva...) Egy normálisan gazdálkodó vállalkozás annyi bemutatódarabot vásárol, amennyit elbír és azokat fejleszti szintén erejéhez mérten. A nagy és csakis bérelt bemutatóterem szintén alkalmas egy lufiként szétpukkanó "káefté" üzemeltetéséhez. Az elmúlt időszak ilyenablak-olyankalba-amolyancentrum, Ablak Globál, vagy most utoljára éppen Perfekt Ablak csődje ezt a jelenséget (is) mutatta, a korábban nagyon megfontoltan tudatosan a legolcsóbbat választó vevői most károsultak lettek, akár csoportba szerveződve. Mint kiderült, ezek egy idő után csak az előlegre "szakosodtak" ablakozás helyett, vagy éppen felelőtlenül "elgazdálkodták" semmitérő alaptőkéjüket. Az egész ablakos szakma hírnevét rombolják, a bizalom minden piaci szereplővel szemben csökken, pedig sokszor előre látható (lenne) hogy nem jó helyről vásárol. De -mint tudjuk- "Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."

Komplex szolgáltatás: Ezt nem nehéz hirdetni, annál nehezebb nyújtani. Az ugyanis elég ingatag dolog, ha úgy kínálunk ablakbeépítéstől dióhámozáson át gipszkartonozást is, hogy semmilyen irányítható, megbízható saját munkatársunk nincs, csak össszevadászunk egy zsoldoshadseregnyi alvállalkozót. Ez a legnehezebb időszakban (szezon közepén, munkatorlódáskor, alacsonyra alkudott munkadíjaknál) fog nemet mondani és a kedves vevő ott marad az ablakban- ablak nélkül. Vannak olyan feladatok, melyekre elvi okokból nem kínálunk ajánlatot. Félresikerült kőművesmunkával nem kívánjuk rombolni cégünk hírnevét és ezt előre, őszintén elmondjuk!

A hosszú garancia egy kiváló érték, persze csak ha van mögötte valami! Egy-két éve működő cég 15 év garanciát vállal. Ugyan mire, ugyan hogyan tessékmondani? Felelősségteljesen csak megnevezett gyártói háttérrel érdemes elhinni egy ilyen garanciát, mert egyéb esetben nem kell csodálkozni, ha a másfél éve beépített ablak értékesítője (egy közben megváltoztatott cég ugyanazon bemutatótermében ugyanaz az alkalmazott) fapofával közli, hogy ez a cég nem az a cég, az meg már nincsen sehol... Az ABLAKABB Bt például kiemelkedően hosszú 5 év garancia vállalása mellett kínál beltéri ajtókat, de ehhez gyári háttérgarancia és minősített okleveles ajtóbeépítés szükséges. Ablakainkat szintén gyártói biztosítású garanciával kínáljuk. 2003 óta azonos néven és felelősségteljes szervezeti formánk talán meggyőzőbb, mint ha nagyot mondva de semmit sem betartva összevissza piszkítanánk magunk körül a hirtelen pénzszerzés érdekében.

Egy dolog biztos: családi tulajdonú vállalkozásom vérrel és verejtékkel, (korábban devizahitellel szívatva) céges saját tulajdonú bemutatóteremben várja az érdeklődőket -holnap is! Hosszú távra tettük fel életünket erre a vállalkozásra. Teljes erőbedobással játszunk, egérutak keresése nélkül. Mivel Betéti Társaságként működünk, így teljes személyi felelősséget vállalunk üzletmenetünkért. Munkatársaim és magam elkötelezettek vagyunk a folyamatosan javuló minőségi kiszolgálás iránt. Szakmai tudásunk sosem elegendő, de mindig több. Mindenkinek nem tudunk-nem is akarunk megfelelni, de - próbálja meg- Önnek igen! 

Cégünkről

ajtó győrCégünket sokirányú szakmai tapasztalatokat begyűjtve 2003-ban családi vállalkozásként alapítottuk. Korábbi életemben redőnyök gyártása, beépítése, üvegkereskedelem és szigetelő üveg gyártása, valamint ablakok gyártatása és kereskedelme is szerepelt. Hiába, a kor tapasztalatokkal jár, ha nem akarjuk is... ;-) Ezen alaptudások azóta is fejlesztve segítenek az ablak és ajtó piacon szakmai felkészültséggel megjelenni.

Bővebben..

Szolgáltatások

  • Árajánlat készítés: Nyílászáróinkkal kapcsolatos műszaki kérdésekben felkészült csapatunk áll az Ön rendelkezésére. Kérésére a kiválasztott ablakokra, redőnyökre vagy beltéri ajtókra ingyenesen árajánlatot készítünk. ablak, ajtó, redőny vagy garázskapu árajánlatot kérhet e-mailben vagy bemutató termünkben a megfelelő nyílászárók kiválasztása mellett a tőlünk telhető szakmai tanácsokkal is ellátva. Keressen minket KAPCSOLAT menüpontunkban, vagy személyesen.

Bővebben..

Oldalainkat 10 vendég és 0 tag böngészi

Ablakabb © 2022