Várjuk hívását!   -   (+36) 96 618-748

Mi a különbség a dekorfólia, a CPL és a HPL felületek között, mivel tud többet egyik beltéri ajtó, mint a másik? 

A dekorfólia is, mint a szintetikus felületek általában, egy papír alapból indulnak. ez gyakorlatilag egy színes fotó a kívánt fa felületről. Gyártása során ezt a színes felületet impregnáló és felületét keményítő lakkréteggel vonják be. Ebből keletkezik egy közepes mechanikai ellenállású ajtófelület, melyet MDF hordozóra kasírozva kapjuk meg a kész ajtófelületet.

A CPL  (Continuous Pressed Laminate) folyamatos préselt laminátum olyan rétegelt felület, melynek rétegei dekorpapír alapra több rétegben felhordott vízzáró, impregnáló és kemény bevonatokból áll össze. A gyártási eljárásban alkalmazott nagy nyomás és magas hőmérséklet teszi a felhasznált anyagok segítségével különösen ellenállóvá a CPL felületet. A vegyi anyagok között a fenol és a melamingyanta megtalálható, ami személy szerint Engem, mint ajtókereskedőt és beltéri ajtó beépítőt különösképpen nem kell, hogy érdekeljen (emlékeznek, néhány éve valamilyen kínai babaélelmiszer-gyártót szintén nem érdekelt, pedig neki illett volna nem alkalmazni...)

A lényeg: A CPL felület mechanikai ellenállása messze felülmúlja az "alap" dekorfólia képességeit. A Porta Doors keménység listájának 6 fokozata van, ebből a CPL 0,2 mm vastag felülete 5 csillagos, míg a CPL 0,7 mm felülete 6 csillagos, vagyis azonos a fém felületek, valamint a HPL felület keménységével. Ezen a mérőskálán a Porta Dekor fólia 3 csillagos, amitől normál használat esetén nincs ok megijedni, csak és kizárólag a durva mechanikai (kemény tárggyal való ütés, karcolás, esetleg parázs) behatásoknál van eltérés a két felület között. Lakások, családi házak esetén többnyire soha, semmilyen sérülés nem éri az ajtókat átlagosan "intenzív" gyerekek ellenállásához is elég a dekorajtó. CPL felületeinket nagyobb igénybevételnél (sűrűbb tisztítási igény) javasoljuk. A beltéri ajtókat könnyedén tisztíthatjuk például OPTI vagy egyéb, hasonló bútortisztítóval.

Mire jó a HPL? A (High Pressure Laminate) magas nyomáson laminált felület kialakítása annyiban tér el a CPL felülettől, hogy a HPL felülethez valószínűleg olyan fedőanyagokat használnak, ami a vízzárót vízállóvá teszi. A Porta Doors felületei között 0,7 mm vastagságban, 6 csillagos felületkeménységgel megtalálható nagyon kemény ajtók kimondottan nagy mechanikai ellenállású és vizestéri ajtók javasolt felületei.

A CPL beltéri ajtók és a HPL ajtók is megtalálhatók több aktuális szabványméretben és egyedi igényekhez is alkalmazható eltérő falvastagságú tokkal az ABLAKABB Bt választékában.

Cégünkről

ajtó győrCégünket sokirányú szakmai tapasztalatokat begyűjtve 2003-ban családi vállalkozásként alapítottuk. Korábbi életemben redőnyök gyártása, beépítése, üvegkereskedelem és szigetelő üveg gyártása, valamint ablakok gyártatása és kereskedelme is szerepelt. Hiába, a kor tapasztalatokkal jár, ha nem akarjuk is... ;-) Ezen alaptudások azóta is fejlesztve segítenek az ablak és ajtó piacon szakmai felkészültséggel megjelenni.

Bővebben..

Szolgáltatások

  • Árajánlat készítés: Nyílászáróinkkal kapcsolatos műszaki kérdésekben felkészült csapatunk áll az Ön rendelkezésére. Kérésére a kiválasztott ablakokra, redőnyökre vagy beltéri ajtókra ingyenesen árajánlatot készítünk. ablak, ajtó, redőny vagy garázskapu árajánlatot kérhet e-mailben vagy bemutató termünkben a megfelelő nyílászárók kiválasztása mellett a tőlünk telhető szakmai tanácsokkal is ellátva. Keressen minket KAPCSOLAT menüpontunkban, vagy személyesen.

Bővebben..

Oldalainkat 12 vendég és 0 tag böngészi

Ablakabb © 2022