Várjuk hívását!   -   (+36) 96 618-748

Az ablak típusának kiválasztása egy érdekes kérdés. Először is tisztázni kell magunkkal, hogy mi a célunk pontosan az ablakokkal? Valódi magas minőségű ablakot szeretnénk vásárolni, aminek presztizs értéke van, a legjobb ár-érték arányt keressük a középkategóriás műanyag nyílászárók között, esetleg csarnok építésébe fogtunk és a leginkább költséghatékony nyílászáró megoldást keressük? (azt hogy "olcsó ablak", nem illendő kimondani... :-) ) 

Fontos az is, hogy milyen épületbe kerülnek az ablakok, mert például egy szigeteletlen panel épületbe teljesen felesleges egy passzívházba is megfelelő műanyag ablakot szereltetnünk, míg egy kiváló minőségben épített 20 cm-es szigetelésű házba "túlzottan jóáras ablakot" építeni a tornacipő szmokinghoz való húzásának esete... 

Az alábbiakat tudom tanácsolni:

Amennyiben az épület hőtechnikai jellemzői nem olyan jók - pl. egy szigeteletlen panel lakás, vagy 30-as tégla + 5 cm dryvit - , akkor egy 70-76 mm beépítési mélységű, széltömítéses műanyag ablak két rétegű üvegezéssel elegendő. Ez választékunkban a belépő szint, az üvegek ez esetben is Ug= 1.0 W/m2K, amit lágy bevonatos és argon gáz töltésű. Ez egy költségtakarékos és jó megoldás arra, hogy a korábbi ablakok hőátbocsátását negyedére-ötödére tudjuk csökkenteni. Vagyis az ablak négyszer-ötször olyan jó hőszigetelésű lesz, mint egy hagyományos geréb tokos nyílászáró. Ablakcsere céljára tehát általánosságban megfelelő.

Amit még érdemes lehet meggondolni, az a három rétegű üvegezés. A három rétegű üvegek hőtechnikája újabb 30 %-kal jobb, mint a két rétegű szerkezeteké, viszont nem minden 70 mm-es szerkezetbe férnek bele, valamint súlyuk nagyobb szerkezeteknél jelentős lehet, ami szükségessé teszi egy erősített vasalat használatát. Fokozott hőszigetelésű 3 rétegű üveget leginkább a minimum 76 mm beépítési mélységű ablakainkhoz kínálunk. Ilyenek a KBE-KÖMMERLING 76 AD vagy MD; a SCHÜCO SI 82; KBE 88; és a JOSKO nyílászárói.

Az üvegek felára az építési költségekhez képest nem jelentős. A hőszigetelési érték időnként előnyből bizonyos mértékig hátrányba is tud fordulni. A téli benapozás "ingyen" energia, ami a túlzottan jó hőszigetelésnél szintén gátolva van, az viszont kétségtelen, hogy a nyári klíma használati igényt és a téli fűtési költséget is csökkenteni tudja. 

Ha házunk már kicsit jobb, mint egy panel, vagy forgalmas út mellett lakunk, érdemes lehet középtömítéses nyílászárót választani. Ezekben van egy harmadik ütköző tömítőgumi középen, ezáltal javulnak a hő - és hangtechnikai tulajdonságok.

Ha a zajszigetelés nagyon fontos, kérhetünk extra hangszigetelésű üveget is. Ezek többnyire két vagy több eltérő vastagságú és esetleg hanggátló fóliával összeragasztott többrétegű üvegszerkezetek. Itt is figyelni kell arra, hogy nagyobb a szerkezetek összsúlya megnövekszik, ami praktikusan a gyárthatósági mérethatárok csökkenését jelenti.

Ha most építkezünk, nyilván szeretnénk mindenből a legjobbat.

Választékunkban a komoly beépítési mélységű és kamraszámú (82-88 mm és 6-7 kamrás) ablakprofilok melyekbe már párhuzamos extrudált alu távtartó (SHÜCO SI 82), vagy hőhídmentes kompozit merevítés (KBE ablak)alkalmasak ilyen  (akár passzív ház) épületekhez is, továbbá elfér bennük vastagabb, komoly hőszigetelésű üvegezés.

Az ilyen ablakok hőátbocsátási tényezője jellemzően Uw=0,9 alatti, 0,6-0,8W/m2K közötti hőszigetelést tudnak.

 

Cégünkről

ajtó győrCégünket sokirányú szakmai tapasztalatokat begyűjtve 2003-ban családi vállalkozásként alapítottuk. Korábbi életemben redőnyök gyártása, beépítése, üvegkereskedelem és szigetelő üveg gyártása, valamint ablakok gyártatása és kereskedelme is szerepelt. Hiába, a kor tapasztalatokkal jár, ha nem akarjuk is... ;-) Ezen alaptudások azóta is fejlesztve segítenek az ablak és ajtó piacon szakmai felkészültséggel megjelenni.

Bővebben..

Szolgáltatások

  • Árajánlat készítés: Nyílászáróinkkal kapcsolatos műszaki kérdésekben felkészült csapatunk áll az Ön rendelkezésére. Kérésére a kiválasztott ablakokra, redőnyökre vagy beltéri ajtókra ingyenesen árajánlatot készítünk. ablak, ajtó, redőny vagy garázskapu árajánlatot kérhet e-mailben vagy bemutató termünkben a megfelelő nyílászárók kiválasztása mellett a tőlünk telhető szakmai tanácsokkal is ellátva. Keressen minket KAPCSOLAT menüpontunkban, vagy személyesen.

Bővebben..

Oldalainkat 10 vendég és 0 tag böngészi

Ablakabb © 2022