Szinte bármilyen ablakra ablakbeépítéskor, vagy utólag is felszerelhetők.

gurtnis kézi működtetéshez elengedhetetlenül szükséges az ablakok oldalán a megfelelő "redőny előkészítés" ami tokszélesítéssel, vagy gyárilag széles tokkal kivitelezhető. Ennek hiányában szakszerű bevezetésre nincs lehetőség. Jó hő- és hangszigetelő, alkalmas a teljes elsötétítésre és szúnyogok, legyek elleni védekezésre. Kezelése egyszerű, könnyen működtethető. Az Ablakabb Bt a választékot leszűkítve, csak a hosszú garanciával vállalható redőnyöket kínálja. Így kínálatunkban külső

szerelőfedéllel ellátott, acélhengeres és csapágyazott futású redőnyök szerepelnek, a rozsdát és a javíthatatlanságot teljességgel kizártuk. Színben UV stabil fehér választható, az egyéb színek esetén tartós alumínium léces redőnyt kínálunk.

A könnyűépítésű redőnyszekrény az építkezés alatt egyszerűen felépíthetők, rögzíthetők. 200 cm szélesség felett alátámasztással, az alatt öntartó módon.   Természetesen a tok alkalmazásával szükségtelenné válik az áthidaló, eltolt áthidaló, vagy a koszorú zsaluzása és szigetelése az adott nyílásokban, "bónuszként" pedig egy tökéletes hőszigetelésű és stabilitású redőnytokot kaphat az ABLAKABB Bt-től.

A nyílászáróval együtt fölé építhető redőny rendszer tovább egyszerűsíti az építő feladatát. A falazás teljes magasságban elvégezhető. Az ablakok, erkélyajtók nyílása fölött szintén szükségtelen az áthidalás. A redőnyszekrényt az ablakra építve egy ütemben rögzíti és szigeteli az ABLAKABB Bt csapata, teljes felületen biztosítva ezzel a hőhídmentes és stabil nyílászáró és árnyékoló elhelyezést.

Beszéljünk a korlátairól is: Ennek a tokrendszernek (lévén polisztyrol habból készül) a kiváló hőszigetelése egy kevésbé hatékony hangszigeteléssel párosul. Zajos utak mellett, forgalmas utcákban erősen megfontolandó a választása!

Alumínium lamellás redőnyeinket a fehér mellett sokféle színben is kínáljuk, melyben a legtöbbször előforduló ablakszínekhez is tudunk színazonos rendszereket adni. Az Antracit, aranytölgy és dió színek készülhetnek RAL porfestett, vagy fóliázott tokkal és sínekkel. Az általánosan szerelt extrudált alumínium tok ilyenkor egy vakolattartó éllel és egy alul nyíló szerelőfedéllel készül. Az ablakok oldalsó redőny-előkészítésének elmaradása esetén a motoros működtetéssel a kényelmesen és problémamentesen tudunk redőnyöket beépíteni.

A vakolható tokos redőny típusát azért IS célszerű az építési folyamat elején kiválasztani, mert a megfelelő "fészek" magasságának kialakítása mellett az ablak beépítési síkja is pontosan a szigetelés vastagsága és a redőnytok által igényelt méret lesz, hogy valóban a síkba férjen a vakolható redőny tok.

kombi redőnyt az alap vakolható redőnytől az különbözteti meg, hogy dupla sínben a redőny mögött egy a tokból lehúzható szúnyoghálót is tartalmaz. Így az árnyékolás mellett gondoskodhatunk a rovarok kizárásáról is. Alumínium lamellás redőnyeinket a fehér mellett sokféle színben is kínáljuk, melyben a legtöbbször előforduló ablakszínekhez is tudunk színazonos rendszereket adni. Az Antracit, aranytölgy és dió színek készülhetnek RAL porfestett, vagy fóliázott tokkal és sínekkel. Az általánosan szerelt extrudált alumínium tok ilyenkor egy vakolattartó éllel és egy alul nyíló szerelőfedéllel készül. Az ablakok oldalsó redőny-előkészítésének elmaradása esetén a motoros működtetéssel a kényelmesen és problémamentesen tudunk redőnyöket beépíteni.

FIGYELEM! A lehúzható rovarháló csak a nekirepülő ostoba szúnyogok, legyek ellen véd. A szintén ostoba, de mászva közlekedő poloska (büdösbogár) ellen nem működik! Ezért sokkal inkább javasoljok az ablakokra elhelyezett különféle fix szúnyoghálóinkat!