A németországi Beck&Heun cég által kínált fölé épített redőnyrendszere a legmodernebb építési technológia része. Homlokzatba építhető könnyűépítésű moduláris árnyékoló tokok, melyek alkalmasak redőny, zsalúzia, működő vagy fix szúnyogháló fogadására. Különlegessége a külső szerelőnyílás, melynek köszönhető a hőhíd mentes beépítés utáni kiváló hő- és hangszigetelés

Alapanyaga könnyű és környezetbarát polystsrol keményhab . Az energiatakarékos Styropor doboz külső szerelőnyílással ellátva egy extrém hő- és hangszigetelést eredményez. Kialakításának köszönhetően az áthidalót helyettesítő redőnyszekrény oldalanként 10 cm alátámasztás mellett falazatra építhető, teherviselő áthidalásként, akár a nyílászáróval együtt beépíthető.

 

A falazatra épített rendszer kimondottan pontos falazási munka mellett építhető biztonsággal! Stabilitását a tokba integrált profilírozott acéllemezek biztosítják. A könnyűépítésű redőnyszekrény az építkezés alatt egyszerűen fölépíthetők, rögzíthetők. 200 cm szélesség felett alátámasztással, az alatt öntartó módon. Előre egyeztetett módon megfelelő méretre alakítható, amivel a beépítési mélység, a kávamagasság egyaránt pontosan pozicionálható. A 10 cm alátámasztás kényelmes helyet ad a falazatba épített szigetelt húzóheveder gyűjtő automatának is. Természetesen a tok alkalmazásával szükségtelenné válik az áthidaló, eltolt áthidaló, vagy a koszorú zsaluzása és szigetelése az adott nyílásokban, "bónuszként" pedig egy tökéletes szigetelésű és stabilitású redőnytokot kaphat az ABLAKABB Bt-től.

 A nyílászáróval együtt fölé építhető redőny rendszer tovább egyszerűsíti az építő feladatát. A falazás teljes magasságban elvégezhető. Az ablakok, erkélyajtók nyílása fölött szintén szükségtelen az áthidalás. Ez esetben alátámasztással, szaluzással kialakítandó a koszorú, vagy a monolit födém. Utána a redőnyszekrényt az ablakra építve egy ütemben rögzíti és szigeteli az ABLAKABB Bt csapata, teljes felületen biztosítva ezzel a hőhídmentes és stabil nyílászáró és árnyékoló elhelyezést.