A modern beltéri ajtók szinte kivétel nélkül un. átfogó tokkal készülnek. Az átfogó tok lényege, hogy egy kialakított falvéget "falkávát" átölelve egyszerű, tartós és stabil beépítéssel rögzíthető a nyílásba.

Ehhez szükséges feladat az ajtónyílások körültekintő és pontos megtervezése, megépítése. Az ajtókáva minden esetben lehetőséget biztosít a csavaros rögzítés nélküli PUR habos beépítésre anélkül, hogy az ajtó tokját levágva kelljen korrigálni a kialakítás hiányosságát.

 LAz alábbi képekkel egy segédletet készítettünk Önnek, melyet a tervezőnek, építőnek továbbítva ingyen megelőzhető az utólagosan többnyire pénzbe kerülő és kellemetlenségekkel járó beltéri ajtó nyílások kialakítása. A kávák szélességi mérete oldalanként minimálisan 5 cm, vastagsága pedig egyoldalú kávánál a szemben lévő fal és az áthitaló vakolt vastagságával lesz azonos. 

FONTOS!! Önmagában nem elegendő a kávát megépíteni, annak felépítése után a belső nyílásméretnek megfelelőnek kell lennie a kívánt szabványméretekhez!  Szabványméreteinket másik cikkünk tartalmazza, amit IDE KATTINTVA találhat meg

Természetesen igény esetén készséggel segítünk szakmai tanácsadással is.